23Април2019

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Чуждоезиковият център беше тържествено открит Водеща

Чуждоезиковият център беше тържествено открит

Галерия със снимки

На 16 октомври 2018 г. беше открит дългочаканият Чуждоезиков център. Проектът е на стойност 200 000 лв., като 150 000 лева бяха осигурени от фондация „Америка за България“, а останалите бяха набрани от благотворителни инициативи на Училищното настоятелство при СУЕЕ, в които се включиха активно и много родители.

Чуждоезиковият център включва напълно трансформирана учебна среда, разположена на четвъртия етаж на училището. На разположение на учениците и техните учители са модерна и уютна чуждоезикова читалня, многофункционална зала, съвременни учебни кабинети с технологично оборудване, включващо мултимедийно осигуряване, интерактивни работни площи, персонални мобилни устройства, модулни мебели, които позволяват групови и фронтални занимания. Зоните за социални контакти и отдих са светли, комфортни и оборудвани с мека мебел. Осигурен е свободен достъп до високоскоростен безжичен интернет, покриващ цялото училище. Учителите по чужди езици и други учебни дисциплини преминаха през обучения за прилагане на интерактивни и иновативни методи за преподаване.

Ръководството и учителската общност на СУ за европейски езици благодари за доверието, което получи от фондация „Америка за България“, за подкрепата на Центъра за творческо обучение и помощта на Училищното настоятелство при СУЕЕ. Чуждоезиковият център нямаше да е това, което е в момента, ако не беше се родил първо като идеен проект, реализиран от архитект Галина Славова. Огромни благодарности!

ТУК можете да видите визуализациите от идейния проект и да сравните рисунките с крайната визия в галерията по-горе.Дата на публикацията: 17 Октомври 2018 Автор: АдминПД