16Юли2020

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
#We Remember. Открита практика по случай Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста Водеща

#We Remember. Открита практика по случай Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста

 

На 27 януари ученици от 10 „б“ клас на Средно училище за европейски езици взеха участие в открита практика на тема „Холокост. Унищожението на евреите“ по случай Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста и 75-годишнината от освобождаването на концлагера в Аушвиц.

Интегрираният урок беше проведен от Биляна Илиева – заместник-директор и учител по английски език, и Георги Симеонов – старши учител по история и цивилизации. Двамата преподаватели използваха ресурси, които получиха по време на обучението си през тази и миналата учебна година в Мемориала на катастрофите и героизма „Яд Вашем“ в Йерусалим,  създаден в памет на шестте милиона евреи, жертви на Холокоста. 

Учениците работиха по проект за Холокоста на български и английски език в рамките на един месец и по време на практиката показаха какво са научили за един от най-мрачните моменти в историята на човечеството. Присъединиха се към кампанията на Световния еврейски конгрес в памет на жертвите на Холокоста #WeRemember („Ние помним”), която има за цел за запази жив спомена за трагичните събития, за да не се повторят никога повече.

На откритата практика присъстваха госпожа Петя Лазарова - старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Русе и учители от СУЕЕ.

 Дата на публикацията: 30 Януари 2020 Автор: АдминПД

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици