05Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
На добър час през учебната 2015-2016 година на най-четящо училище в България – СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” Водеща

На добър час през учебната 2015-2016 година на най-четящо училище в България – СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”

На 13.09.2015 година в книжен център „Гринуич” в София бяха обявени победителите в голямата кампания за насърчаване на четенето при децата „Забавното лятно четене”на българския детски портал Аz-deteto.bg и Столична библиотека.

Русе получи приза за най-четящ град тази година,а СОУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ - титлата „Най-четящо училище в България“. Представителите на училището г-жа Веселка Петрова и г-жа Лора Кънчева приеха  наградата:грамота,комплект енциклопедии от „Глобални библиотеки" – България и принтер, осигурен  от магазин за електроника „Пик.бг“. Тя бе връчена от г-жа Мария Бранкова, ръководител „Библиотечни колекции“ от Столична библиотека.

От старта на проекта през 2011 година броят на децата – участници  е повече от 12 500, само тази година новите ентусиасти са над 2000, , а прочетените книги – вече над 40 000. Целта, която си поставя кампанията е да заинтригува малките читатели и да ги насърчи сами да търсят книги и да четат през лятото! Мисия на „Забавното лятно четене” е и популяризирането на български автори, които пишат за деца.

Училищното ръководство и учителите на СОУЕЕ поздравяваме победителите и пожелаваме на всички деца книгите да са техни верни приятели,да им носят  много радост и интересни нови знания!

Успешна нова учебна година!Дата на публикацията: 14 Септември 2015 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици