30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Госпожа Величка Сидова е читател на годината за 2015 Водеща

Госпожа Величка Сидова е читател на годината за 2015

 

Учителят по биология и здравно образование от СОУ за европейски езици Величка Сидова е сред наградените в националната кампания „Читател на годината 2015“. През изминалата година тя е заела от библиотеката 367 заглавия. „Ползвам доста неща, свързани с професията ми, но чета и книги за развлечение. Любимият ми български писател е Чудомир, защото е много актуален и днес. Обичам много и Йовков, а последната книга, която чета е „Пътят на парфюма“ от Кристина Кабони.“, споделя госпожа Сидова.

Тя разказа още, че наследила любовта към книгите от майка си и баба си и като дете прекарвала ваканциите на село в четене на книги, вместо в игра с приятели. „Майка ми е на 83 г. и още продължава да чете". За нея наградата е амбиция и задължение, защото трябва да бъде още по-актуална пред децата.

Кампанията „Читател на годината” бе обявена в навечерието 24 май 2015г. и организирана от ръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел и Столична библиотека, с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация. В кампанията се включиха всички регионални библиотеки в България. По регламент, всяка една от участващите в кампанията библиотеки, излъчи измежду своите читатели „Читател на годината 2015” на базата на най-голям брой заети книги през годината. Наградата за всички отличени с приза е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от евродепутата Мария Габриел.Дата на публикацията: 12 Януари 2016 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици