05Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Преслава Градева и Иван Иванов, победителите в конкурса „Европейско междучасие“, посетиха Брюксел Водеща

Преслава Градева и Иван Иванов, победителите в конкурса „Европейско междучасие“, посетиха Брюксел

 

Двама ученици от СОУ за европейски езици спечелиха пътуване до Брюксел с отличното си представяне в конкурса „Европейско междучасие“. Конкурсът бе обявен от евродепутата Светослав Малинов, който предложи на младите хора да споделят в есета и видео своето мнение по темата „В каква Европа искам да живея след пет години?“. Преслава Градева и Иван Иванов са сред 28-те победители от всичките 150 участници от 23 училища в цялата страна. Преслава е отличена за своето оригинално и критично есе, а Иван получава една от четирите специални награди за оригинално видео. Наградата бе посещение на Европейския парламент в Брюксел.

В шеги и закачки, много вдъхновение и разговори с успели млади хора премина първия ден, в който победителите се срещнаха за първи път в София, за да се запознаят и забавляват заедно.

Посещението в Европейския парламент стартира с лекция за дейността на европейските институции, на която младежите научиха каква е структурата и отговорностите на Европейския парламент, как гражданите могат да участват в неговата работа, така че гласът им да се чува в Европа. Победителите посетиха Парламентариума – впечатляващия виртуален център и забележителностите на Брюксел.

 

Минути преди да излетят обратно за България, столицата на Европа – Брюксел бе разтърсена от експлозии. За щастие групата не бе на същото летище, но това накара младите хора отнова да се замислят за бъдещето на Европа.Дата на публикацията: 24 Март 2016 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици