30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици и учители от СУЕЕ участваха в работна среща на партньорите по проект „Новите гласове на Европа“ по програма Еразъм+ Водеща

Ученици и учители от СУЕЕ участваха в работна среща на партньорите по проект „Новите гласове на Европа“ по програма Еразъм+

От 10.03.2018 г. до 16.03.2018 г. в град Лаацен, Германия се проведе работна среща на партньорите по проект „Новите гласове на Европа“ по програма Еразъм+. Участваха екипи от Германия, Норвегия, Франция, Италия, Швеция и България. Представители на СУЕЕ бяха четирима ученици и двама учители.

Всички участници бяха посрещнати официално от координаторите на проекта от Германия. Учениците от всяка страна представиха своите плакати, които отразяваха направените проучвания за интеграцията и реализацията на новопристигнали бежанци на пазара на труда в родината им. Участниците в проекта посетиха и интервюираха на място бежанци в Германия, които им разказаха за трудностите, които се е налагало да преодоляват и проблемите, които имат. Българските ученици отново впечатлиха със  солидната си  подготовка и знания по темата, както и със свободното владеене на английски език.

На всички участници бе предложена богата културна програма, включваща обиколка на град Хановер и посещение на заводите Фолксваген в гр. Волфсбург.

Следващата работна среща е в Норвегия през октомври 2018 г.Дата на публикацията: 23 Март 2018 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици