04Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Ученическа група взе участие в празненствата по повод Деня на Европа

ДОКЛАД ЗА ПРОВЕДЕНА СРЕЩА

9 май 2012г., София


Ученическа група взела участие в празненствата по повод Деня на Европа по покана на евродепутат Мария Неделчева
Събитие: Честване на Деня на Европа на победителите в конкурс на европейска тематика Организатор: евродепутат Мария Неделчева

 

  • Група: Ученици от СОУ ЕЕ „Св. Константин - Кирил Философ", СОУ „Васил Левски", ОУ „Иван Вазов", ПГРКК-Русе, ПГСАГ „Пеньо Пенев"
  • Ръководител на група: Дорина Бянова
  • Дата на събитие: 09.05.2012г.
  • Маршрут: Русе - София - Русе
  • Организиран транспорт: Евробус ЕООД
  • Разрешение за групово пътуване от РИО - Русе: 07.05.2012г.

Обосновка:
30 деца от областите Благоевград и Русе, които спечелиха поощрителни награди в ученическия конкурс на европейска тематика, организиран от евродепутата Мария Неделчева за 3-та поредна година, се включиха в празничната програма в София, посветена на Деня на Европа-9 май.


Вълнуваща част от визитата на учениците в столицата беше посещение на Народното събрание, където станаха преки свидетели на законодателната дейност на народните представители по време на пленарно заседание.


Депутатите Веселин Давидов, Йордан Андонов и Светлана Ангелова разкриха пред младите посетители особеностите на своята работа като народни представители и ги запознаха с подготвяния нов Закон за училищното образование, който предстои да бъде гласуван от НС.


На площада пред Народния театър „Иван Вазов" учениците разгледаха фотоизложбата „5 години членство на България в ЕС" и получиха брошури, печатни издания и специалното безплатно издание „Моята Европа" от информационния щанд, организиран от Информационното на Европейския парламент в България.


Празничен обяд и снимки пред Президентството и Министерския съвет бяха завършващия щрих на посещението на талантливите млади европейци в столицата.Дата на публикацията: 15 Май 2012 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици