21Януари2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ученици от СУ за европейски езици са сред най-добрите на Международния онлайн младежки фестивал „Руският език-език на поезията” Водеща

Ученици от СУ за европейски езици са сред най-добрите на Международния онлайн младежки фестивал „Руският език-език на поезията”

 

През месец ноември ученици от руските паралелки на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” се включиха  в Международния онлайн младежки фестивал „Руският език – език на поезията“, като най-малкият участник беше Стела Красимирова от 1 г клас. Имаше представители от втори, пети, шести, осми и десети клас. Фестивалът  е създаден, за да разкаже на децата и младежите от различни страни за ролята на руския език, литература и изкуство по света. Целта на конкурса е да покаже дълбочината и красотата на руския език, да вдъхнови да се запознаят с него, да покаже колко удивително е да можеш да четеш произведенията на Александър Пушкин, Лев Толстой, Фьодор Достоевски в оригинал.

Тази година общият брой на всички участници в международния конкурс от различни страни беше 1472 участници. Допустими участници в конкурса са ученици от общообразователни училища, студенти от вузове, членове на младежки и студентски организации в България, за които руският език не е майчин или основен език. Участниците в надпреварата трябваше да научат наизуст и да запишат на видео изпълнението на стихотворение или прозаично литературно произведение (фрагмент или цяло произведение) от руски автор на руски език в десет различни номинации по избор.

След първия етап бяха отличени 50 финалисти, сред които и наши участници. Преди дни компетентно жюри, отчитайки и резултатите от публичното гласуване на сайта на фестивала, определи 10-те победители.

Особено ни е приятно да се поздравим с успеха на нашите ученици, които са сред първите:

1. Димана Петрова - 2д

2. Мира Меродийска - 5д

3. Виктор Стоянов - 6д

 Всички участници ще получат грамоти, а победителите и таблети.

 СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”се гордее с успеха на своите ученици!Дата на публикацията: 13 Декември 2020 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици