04Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
За честването на Световния ден на книгата, учениците от СУЕЕ осъществиха поредица от събития, чрез които изразиха интереса си към празника и неговия смисъл. Водеща

За честването на Световния ден на книгата, учениците от СУЕЕ осъществиха поредица от събития, чрез които изразиха интереса си към празника и неговия смисъл.

Всички ученици от V, VI, VII клас проведоха Маратон на четенето „Моите любими книги“ и рисуваха свои любими герои; Осъществи се и литературно четене на авторски текстове; Гледаха и обсъждаха клиповете "Ползите от четенето, които трябва да знаете", "Пет начина, по които ме променя четенето" и "Десет доказателства, че четенето подобрява живота"; Ученици с изразен интерес към книгите са включиха като индивидуални участия в инициативата от "Дойче шуле" в ателие по избор; Състоя се и драматизация на откъс от романа "Под игото" с ученици от 6 г клас. Осмокласниците дискутираха по темата „Книгите, които променят света“, а учениците от IX клас изпълниха самостоятелен прочит на разказ или стихотворение (по избор) от съвременен български автор по предложени от учителя творби и съчиниха  есе от 300 думи, интерпретиращо прочетеното под надслов"Чета и осмислям". В X клас се състояха беседи по темата „Има ли бъдеще книгата в епохата на глобалните технологии“.

Училищната библиотека се включи със следните дейности:

  • Четем басни на Езоп - занимателни четене с конкурсен елемент. ЦДО 2
  • Приказна щафета - четем приказката "Дядовата ръкавичка" като непознат текст. ЦДО 1А и 1Б.


Дата на публикацията: 23 Април 2021 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици