28Септември2023

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Училището за европейски езици – сцена на ученическо театрално изкуство Водеща

Училището за европейски езици – сцена на ученическо театрално изкуство

На 05. юни СУ за европейски езици посрещна ученици от испанската гимназия „Мигел де Сервантес“ от гр. Букурещ, Румъния. Инициативата на учителите по испански език в СУЕЕ има за цел да осъществи културен обмен със сродни училища от други страни. В предобедните часове българските и румънските ученици посетиха Басарбовския скален манастир и изложбата на Салвадор Дали в Историческия музей в Русе.

В следобедните часове се проведе мини фестивал на ученическото театралното изкуство под надслов „Театрален диалог“. В събитието взеха участие три състава – два български, от училището домакин, и гостуващият състав от Букурещ. Румънските гости  играха спектакъл на испански език – „Дамата от Алба“ от Алехандро Касона. На сцената на училищния театър бе представена и постановката „Студеното сърце“ от Вилхем  Хауф на студио „Драмаклуб“ при СУЕЕ с ръководител Веселка Чолакова. Театърът на испански език се представи с пиесата „Лудото семейство“ – ръководител Рубен Баррейро. Тази година актьорите от испанските паралелки на СУЕЕ спечелиха ІІ място на Националния театрален фестивал в гр. Варна.

Учителите от СУЕЕ, които обичат театъра и всеотдайно се занимават с това изкуство, имат амбицията този форум да стане традиция, да привлече съмишленици с постановки и на други езици и да получи по широка сцена за изява.Дата на публикацията: 06 Юни 2023 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки