19Септември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Мултифункционална спортна зала като по филмите ще има СОУ за европейски езици

Девет общини в България ще получат около 10 млн. лв, които ще трябва да използват за изграждане на нови, за ремонт и модернизиране на съществуващи физкултурни салони в десет училища. Решението от 22 август 2012 г. беше взето на заседание на правителството.

Става дума за Столичната община и общините в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново, Ловеч, Русе и Шумен. Училището от Община Русе е СОУ за европейски езици.

4 млн. от сумата се осигурява от министерството на спорта, а останалите са за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Правителственото решение ще позволи разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване за физическо възпитание и спорт от учениците, което е фактор за преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност, се посочва в съобщението.

Училищата, които ще си разделят около 10 млн. за сдобиване на нови спортни съоръжения са подбирани по няколко критерия, обясни министърът на образованието Сергей Игнатов.

"Избрани са по-големите общини, като във всяка община – едно голямо училище, където броят на учениците е около 1000. Обикновено това е най-голямото училище в общината”, обясни министър Игнатов.

"Залите ще са такива, каквито ги гледаме по филмите", увери още министърът (видео).

Игнатов увери още, че парите няма да бъдат използвани за ремонт на съществуващите физкултурни салони, а за изграждането на напълно нова зала, която ще бъде с всички необходими настилки и с възможности за практикуване на различни видове спорт.

Той допълни, че многофункционалните зали, изградени по типов проект, ще могат да бъдат ползвани за различни спортни занимания от учениците на даденото училище, както и от тези от другите училища в общината.

Източник: www.teacher.bgДата на публикацията: 23 Август 2012 Автор: Админ1
Министър Игнатов: Спортни зали ще бъдат изградени в 10 училища

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици