05Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

Ден за безопасен Интернет 2013

На 5 февруари 2013 г. десетки страни на всички континенти ще отбележат за десети път международния Ден за безопасен Интернет. Събитието е инициатива на Европейската комисия и отбелязването се организира от INSAFE - европейската мрежа от 30 национални центъраза безопасен интернет с основна мисия да насърчават позитивната, безопасна и отговорна употреба на Интернет и мобилни технологии сред децата и млади хора. През 2012 г. Денят за безопасен интернет беше отбелязан в 99 държави на всички континенти. В България в него се включиха десетки училища, читалища, библиотеки и други организации в цялата страна.

През 2013 г. фокусът на Деня за безопасен интернет ще бъде върху онлайн правата и отговорностите на потребителите. За да насърчи гражданското участие и отговорното поведение на младите хора в Интернет, Националният център за безопасен интернет ще организира онлайн избори за делегати в първия по рода си младежки парламент, който ще се събере в Народното събрание да обсъди и приеме специална младежка харта за онлайн правата на младите потребители.

Приканваме желаещите да се присъединят към световното отбелязване на юбилейния десети Ден за безопасен Интернет да се регистрират на специалния сайт на Деня. www.saferinternetday.net. От България вече има регистрирани над 40 училища и организации от цялата страна. Тази година регистрацията за участие е в три категории:

Регистрация за училища
Индивидуална регистрация

Регистрация за организации

Всички регистрации се препращат от INSAFE към съответните национални центрове за безопасен интернет. Регистрираните ще получават от своя национален център с предимство всяка нова информация за събития и възможности за участие в различни инициативи, свързани с отбелязването на Деня.

На сайта на българския Център за безопасен интернет можете да намерите образователни материали, които да ползвате при отбелязването на Деня за безопасен интернет.

Източник: safenet.bgДата на публикацията: 14 Януари 2013 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици