05Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Дисциплината - проблем номер 1 в училище Водеща

Дисциплината - проблем номер 1 в училище

Спазването на дисциплината в училище ще бъде регламентирана в бъдещия закон за средно образование, заяви просветният министър Анелия Клисарова, която отчете свършеното през последните 6 месеца от ведомството.

След направено проучване е станало ясно, че тя е сред основните фактори, които оказват негативно влияние на родното образование.

Най-голям дял от 1000-та запитани - 52%, смятат, че те трябва да обхванат дисциплината на учениците.

"Не сме акцентирали досега на дисциплината, но този акцент трябва да се включи задължително в новия закон за училището, който се подготвя в МОН", реагира Клисарова.

Веднага след това идва съдържанието на учебниците и учебните помагала - 40% искат промени в тях.

Една трета от българите - 35%, искат подобрение в заплатите на учителите. Като основна причина за отпадането на ученици 54.2% от анкетираните посочват липсата на интерес, 53.5% - липсата на родителски контрол, 38% - бедността на семействата.

Гимназистите искат повече млади преподаватели в училище. Самите учители споделят, че хубава заплата би ги мотивирала да започнат работа в клас.

Ученици и педагози са единодушни, че системата има спешна нужда от модернизация - от базата до учебниците.

"Има много излишни неща, които не са интересни, а когато няма интерес, няма как нещо да се научи", казват учениците, цитирани от tv7.Дата на публикацията: 19 Декември 2013 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици