30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” празнува  Европейския Ден на езиците Водеща

СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” празнува Европейския Ден на езиците

Възпитаниците на СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” ще отбележат Европейския ден на езиците - 26 септември – както всяка година с езиково многообразие. Още през летните месеци те участваха в инициативата на Представителството на Европейската комисия в България „Моята Европа”, като изложиха очакванията си от ЕС оригинално и творчески, показвайки уменията си да използват чужди езици. Проектът на Теодор Тодоров, вече бивш възпитаник на гимназията, понастоящем студент, се нареди сред най-добрите чуждоезични послания и ще бъде представен при отбелязването на Европейския ден на езиците  на 26.09. в Дома на Европа в София. Заедно с него, още 10 ученици и 2 учители от СОУЕЕ ще вземат участие в това тържество.

Всички класове ще проведат тематични часове, посветени на Европейския ден на езиците и ще участват в различни инициативи.

  • В 3в клас ще има празник на буквите в немския език: "Ние вече сме грамотни и на немски" - от 10:10 ч. в стая 202.
  • 12:30 ч. – Аула на СОУЕЕ– Викторина на английски език, посветена  на Европейския ден на езиците. Въпросите ще бъдат от областта на историята и географията на Великобритания и английския език.

12.30, стая 407 – "Калейдоскоп на Русия". Ще бъдат представени сувенири,костюми от Русия, кулинарна изложба. Ще се проведе конкурс на плакати на учениците от горния курс, посветен на Европейския ден на езиците. Презентации за празника. Участниците на празника ще изпеят заедно песен на руски език.

 Дата на публикацията: 25 Септември 2014 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици