30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Наша ученичка с първо място в конкурса „За да я има България” Водеща

Наша ученичка с първо място в конкурса „За да я има България”

Вероника Русева рецитира вдъхновено любимо стихотворение в навечерието на Националния празник на България и ни зарадва с награда.   

На 28 февруари зала „Европа” на Доходното здание едва успя да побере учениците, желаещи да участват в единадесетото издание на конкурса „За да я има България”, организиран от Общинския младежки дом и посветен на Деня на Освобождението от турско робство.

Повече от 180 бяха участниците в надпреварата за индивидуални изпълнители на творби от български автори. Те бяха разпределени в три възрастови групи – І–ІV, V–VІІІ и ІХ–ХІІ клас.

Учениците показаха уменията си в областта на художественото слово в две направления: възрожденска поезия и съвременна българска лирика.

Журито в състав: Татяна Цветкова и Косьо Станев – актьори в ДТ „Сава Огнянов”, и Валентина Цонева, изслуша с внимание многобройните изпълнения и след труден избор излъчи победителите в съответните възрастови групи и направления.

С изпълнението си на стихотворението „България” от Недялко Йорданов Вероника Русева от VІІІБклас развълнува присъстващите и впечатли журито, което заслужено я класира на І място в категорията за представяне на съвременна българска лирика.Дата на публикацията: 04 Март 2015 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици