05Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Учителят от СОУ за европейски езици Маша Станчева стана Златна муза Водеща

Учителят от СОУ за европейски езици Маша Станчева стана Златна муза

Ежегодните награди се организират от Музикалната компания "Жокер медиа". Сред инициаторите е и нейният президент Ованес Мелик Пашаев. Създадени са през 1994 г. и се присъждат за специален принос в популяризирането на руската култура в България.

Успоредно с "Музата" от няколко години се дава и награда "Света София" на руски културни дейци, статуетката за която е изработена от известния български скулптор Георги Чапкънов.

През годините носители на наградата "Св.София" са били: Юрий Башмет, Никита Михалков, Юрий Григорович, Йосиф Кобзон, Армен Джигарханян, Георги Смилевски, Ансамълът на МВД - Русия, Владимир Спиваков, Мерджанов.

Тази година наградата "Света София" е за основателя и главен художествен ръководител на Имперския руски балет - Гедиминас Тарнда.

21-та церемония по връчване на ежегодните награди за изкуства „Золотая муза” се реализира с подкрепата на Столична община, Посолството на Руската федерация в Република България, музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа“, Руския културен център в София, Дарик Радио и ТВ 7. 

Председател на журито е композиторът и пианист Явор Димитров, а сред членовете  са: Виктор Чучков, Пламен Карталов, Бина Харалампиева, Нешка Робева, Светлин Русев и други.

Награди за принос към популяризирането на руския език и литература, осигурени от Руския културен център се присъждат на:
Мавлюха Станчева - старши учител по руски език в СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" - Русе;
доц. д-р Татяна Алексиева - ръководител катедра "Руски език" в СУ "Климент Охридски";
Румяна Тодорова - главен учител по руски език в СОУ "Гео Милев" - Варна;
Розалина Димитрова - старши учител по руски език в СОУ "Гео Милев" - Варна.

Източник: calendar.dir.bgДата на публикацията: 15 Юни 2015 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици