30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Изследователска мисия "Истории и снимки"

Разходка в миналото на Русе

Започва втора част на Изследователска мисия "Истории и снимки". Темата на инициативата е "Празниците в старите семейни албуми". Ето как можете да участвате:

  1. Намерете снимка в старите семейни албуми на тема „Празниците в моето семейство“.
  2. Научете историята: кои са лицата на снимката, какъв празник е, как е протичал празника, любопитна (смешна, странна или интересна) история свързана с този празник.
  3. Няма ограничение в броя на снимките, с които може да се участва.
  4. Публикувайте снимката, заедно с историята ѝ (като коментар към нея) във FACEBOOK на страницата ни „ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА МИСИЯ ИСТОРИИ И СНИМКИ”.
  5. Харесайте страницата, за да може повече хора да научат за нея и за нашия конкурс. Така дори вие да не участвате, може друг да го направи.
  6. Срокът за участие е до 30 октомври 2018 г.
  7. Награждаването ще бъде официално на 1 ноември 2018 г. Наградите са телефон, таблет, енцикопедии и др. и са осигурени от нашият партньор Фондация „Русе – град на свободния дух”. Всички участвали ще получат грамота „Пазител на родовата памет”.

Целта на проекта е да се насърчи изучаването на местната история от учениците, да се засили чувството им на гордост, че са русенци и българи!Дата на публикацията: 14 Май 2018 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици