04Декември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

Световен конкурс „Пътеки към култура на мира”, иницииран в рамките на програмата на ЮНЕСКО „Култура на мира и на ненасилието”

През 2012 г. ЮНЕСКО лансира световен конкурс под мотото: „Пътеки към култура на мира”, чрез който цели да ангажира младите хора в посока постигане на разбирателство чрез интеркултурен диалог за мир и общо благоденствие. 

Чрез конкурса всички млади хора по света могат да се включат със свои идеи как да бъде постигнат мирен диалог; могат да споделят своите разбирания относно ролята и мястото на фундаменталните ценности в постигането на мирно съвместно съществуване, както и да популяризират лични инициативи и свой опит.

В тази връзка, ЮНЕСКО е отправя покана към всички свои партньори в държавите-членки, а именно катедрите на ЮНЕСКО, асоциираните училища, клубовете ЮНЕСКО, работещите в сферата на образованието и културата и медийните експерти, да популяризират, както и да се включат в:

1.Дигитална изложба, която да представи различните начини, по които мислим и пишем за мира;

2.„Пътеки към културата на мира” - Световен конкурс за всеобщо разбирателство”, който ще се проведе в четири категории: есе, видео, фотография и графични изкуства, насочен към младежи на възраст между 14 - 25 години.

Към настоящия момент, ЮНЕСКО набира заявки за участие в проектите.

За целта е необходимо да бъде попълнен приложеният формуляр за регистрация на участниците и да бъде изпратен на посочените електронни адреси в срок до 31 октомври 2012 г., с копие до Националната комисия на Р България за ЮНЕСКО, на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. и Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. (за асоциираните училища).

Формуляр за регистрация

 Дата на публикацията: 24 Октомври 2012 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици