30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

II конкурс за снимка на испански език

II  КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ИСПАНСКИ ЕЗИК
ТЕМА: “ПОРТРЕТИ И ПЕЙЗАЖИ ОТ БЪЛГАРИЯ”
(резюме)

Отдел „Образование” към Посолството на Испания в България обявява II Конкурс за снимка на испански език, предназначен за ученици от испанските езикови гимназии и паралелки и от други училища, в които се изучава испански език.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

1. В конкурса могат да вземат участие ученици от VIII до XII клас.

2. Всеки участник може да представи максимум 3 снимки, черно-бели или цветни.

3. Снимките трябва да са оригинални произведения, непубликувани и направени от участника и не бива да са променяни с някоя компютърна програма.

4. Всяка снимка трябва да бъде придружена от кратък оригинален разяснителен текст, написан на испански език (между 30 и 50 думи). Темата на тазгодишния конкурс е „Портрети и пейзажи от България”

5. Участниците в конкурса трябва да изпратят електронно писмо със заглавие “II Concurso nacional de fotografía” на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. заедно с два прикачени файла за всяка представена снимка:

a) Снимка във формат jpg / jpeg
b) Текст, придружаващ снимката от подточка а), във формат Word или PDF. Този текст трябва да има заглавие и да е подписан с псевдоним.

-   И двата файла трябва да са с едно и също име, което да се състои от името на произведението и псевдонима на участника.
-   В съдържанието на имейла трябва фигурират личните данни на автора (име, презиме, фамилия, училище и клас, заглавие на снимката / снимките, която/ които се представят и псевдоним.

6. Организацията на конкурса запазва правото да не допуска текстове, възхваляващи расизма или всякакъв вид насилие, както и тези с расистски, сексистски, дискриминиращи подтекстове.

7.  Журито ще има предвид както творчеството, оригиналността и техниката на снимката, така и качеството на придружаващия текст. Няма да бъдат приемани текстове с правописни грешки, с непристоен или обиден текст.

8.  Имейлите могат да се изпращат от деня на публикуване на конкурса до 10 януари 2014 включително. Няма да бъдат приемани имейли, изпратени след посочения срок.

9.  Първата награда се състои от диплома, комплект книги и подарък изненада. Освен това журито ще  връчи и втора и трета награда – диплома и комплект книги.  Журито може да връчи други награди, ако сметне за уместно. Журито може да включи най-подходящите снимки в изложба, която ще се състои в театъра, в който ще се проведе  XXI Европейски фестивал за училищен театър на испански език в София, април 2014г.

11. Решението на журито ще бъде публикувано на страницата на Отдел „Образование” в рамките на не повече от 30 дни след приключване на конкурса.

12. Чрез участието в конкурса се отстъпват правата за публикуване в общественото пространство под лиценза Creative Commons в случай, че произведенията са наградени.

13. Чрез участието в конкурса се приемат всички горепосочени условия. Дата на публикацията: 18 Октомври 2013 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици