30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
SOUEE

„Младежки глас“- клон Русе обявява конкурс за легенди под патронажа на евродепутата Мария Габриел

СНЦ „Младежки глас“- клон Русе обявява конкурспод надслов „ЛЕГЕНДИТЕ – ЧАСТ ОТ КУЛТУРНАТА СЪКРОВИЩНИЦА НА РУСЕ“под патронажа на евродепутата Мария Габриел, в партньорство с Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе, Студентски съвет при РУ „Ангел Кънчев”, СНЦ „Младежки глас“- клон Мартен иНЧ „Просвета 1928г.”- гр. Мартен. Основната идея на организаторите е да обедини гражданите в техните усилия за съхраняване на родните традиции и утвърждаване на културните и духовни ценности като гаранция за сигурно бъдеще.

 В първото издание на конкурса могат да участват само легенди, свързани с историята и културата в Област Русе.

 Всеки желаещ да участва в конкурса следва да изпрати до максимум три легенди чрез електронния формуляр: http://legends-ruse.tk/, или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на адрес:

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“

гр. Русе 7000 

ул. "Дондуков-Корсаков" 1

При изпращане на легендите трябва да бъдат посочени: име и фамилия на участника, електронен адрес, телефон и задължително използваните от него източници.

 С оглед осигуряване на по-пълно и точно представяне на съответната легенда може да изпращате и мултимедийно съдържание до 100 MB(аудио – и видео – файлове; презентации; илюстрации; снимки; комикси и др.)

 Ще бъдат раздадени награди от първо до трето място за:

 -      „Любима легенда на публиката“

-      „Избор на журито“

-      „Принос в издирването на легенда“

-      „Най – интересно и интерактивно представена легенда“

-      „Награда за градска (съвременна) легенда“

 За класираните на първо място в петте категории наградата е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурена от евродепутата Мария Габриел.

 Класираните на второ и трето място ще получат поощрителни награди, свързани с историята на град Русе. На всички победители ще бъдат връчени почетни грамоти за особен принос при съхраняване културно наследство и едногодишни читателски карти за Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Краен срок: 01 януари 2014г.

 Преминалите първоначалния подбор легенди ще бъдат публикувани на електронната страница на конкурса началото на месец януари 2014г. В периода от публикуването им до края на месец януари ще бъде проведено електронно гласуване, чиято задача е да определи коя е любимата легенда на публиката. Легендите в останалите категории ще бъдат оценявани от жури. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония.  

 Конкурсът се реализира в рамките на кандидатурата на град Русе за Европейска столица на културата 2019.

 Дата на публикацията: 31 Октомври 2013 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици