27Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

„Аз мога – тук и сега“ – състезание по Информационни технологии и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас

Четвърто издание на иновативното национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас - "Аз мога-тук и сега" 25 - 27 април 2014, гр. Девин | за контакти: 0878707666, Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , contest.az-moga.bg 

„Аз мога – тук и сега“
състезание по Информационни Технологии и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас
26 - 28 април 2013 година, гр. Девин

Състезанието по Информационни Технологии и Визуални Изкуства „Аз мога – тук и сега” е насочено към всички ученици от 8 до 12 клас, които имат изявен интерес, както към Информационните Технологии, така и притежават творчески заложби и умения в сферата на Визуалните Изкуства.

Състезателната цел е да се покаже мощта и постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер във възрастовата група на учениците от 8 до 12 клас.

Формата под, която участват учениците в състезанието е индивидуална. Всеки ученик участва с придружението на ръководител. За ученици от 12 клас, навършили 18 години, не е задължително да присъства ръководител в деня на състезанието. Ръководителят може да бъде и родител на ученика. Задължителна е регистрацията в официалния уеб-сайт на състезанието и на ръководителя!

„Компютърна презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове“, „Фотография“ (от 2012) и „Програмиране“ (от 2013) са шестте направления, в които се състезават участниците, като работят на място по задания, поставени от журито и обявени в състезателния ден. По поставените теми за работа във всяка една от категориите се работи, като се използват собствени преносими компютри (лаптоп) и допълнителни устройства (цифров фотоапарат /препоръчваме тип: Дигитални огледално-рефлексни апарати (D-SLR)/, цифрова видеокамера, скенер и други).

Всички продукти разработени по време на състезанието се публикуват и архивират на официалният уеб-сайт на състезанието http://www.az-moga.bg/. Публикуваните материали са за обществено ползване.

Изисквания към участниците:

За да участвате в състезанието е необходимо да сте ученик от 8 до 12 клас, да имате собствен преносим компютър(лаптоп), с който да разработите продукт, по тема и критерии поставени от журито. Преносимият компютър (лаптоп) да има записващо оптично CD/DVD устройство. Инсталиран софтуер за реализирането на поставената тема в категорията, в която участва ученика - всички участници носят отговорност за лицензионните права за инсталираните от тях софтуерни приложения. За категория "Фотография" е задължително участникът да има цифров фотоапарат /препоръчваме тип: Дигитални огледално-рефлексни апарати (D-SLR)/. Допълнително можете да носите цифрова видеокамера, статив, таблет, скенер и други, ако желаете да ги използвате...

Жури:

Всяка категория има комисия от 2-ма члена (изявени специалисти/професионалисти в съответната област), които определят заданието и критериите. Журито определя и крайното класиране!Дата на публикацията: 06 Февруари 2014 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици