05Декември2022

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages

СОУЕЕ работи по проект “Училището – зона за филантропия”

1. От май 2015г. проект “Училището – зона за филантропия” стартира своя дейност. Това е проект на Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), по който през учебната 2015-16 година ще работят 20 училища в страната. Едно от избраните училища е нашето училище.

Целта на проекта „Училището – зона за филантропия” е да насърчи младите хора към доброволчество, както и да мотивира училищните ръководства да развиват филантропията у своите възпитаници чрез осъществяване на благотворителни дейности.

От училището в проекта участват 10 ученици от 10а и 11а клас и двама педагози – г-жа Панайотова (помощник-директор) и г-жа Георгиева (педагогически съветник).

2. Ние, ученическият екип от млади филантропи от СОУЕЕ, работещи по проект „Училището – зона за филантропия”, проучихме и анализирахме проблемите на града, за да изберем значима кауза, която да реализираме през  май 2014 – февруари 2016 г. Много са нуждите и неразрешените въпроси на русенци, но ние решихме нашата кауза да е свързана с Дома за възрастни хора.Желанието ни е да направим живота им по-усмихнат и приятен, да има лъч светлина в самотното им ежедневие.

3. Друга насока на работата ни ще включва популяризиране на доброволчеството и намиране и мотивиране на съмишленици за добротворчество. Нашето очакване е да намерим съмишленици, които с целия си ентусиазъм ще се включат заедно с нас в дейностите, които планираме! Координати за връзка  – тел. 0888522035

  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

4. През октомври организирахме първата ни среща с възрастните хора и персонала на дома за стари хора. Срещата протече в приятна, добросърдечна атмосфера. Нашето желание беше да разберем с какво можем да бъдем полезни, с какво можем да зарадваме хората от Дома. Останахме приятно изненадани от доброжелателността и оптимизма на възрастните хора – в края на нашата среща заедно с тях играхме хора и общувахме заедно.

5. На 18 ноември, в този прекрасен есенен ден ние продължихме нашата дейност.  Този път заедно с персонала и възрастните хора почистихме територията край Дома за възрастни хора. Не забелязахме как мина времето в работа и разговори, а най-важното за нас е удовлетворението да видим резултата от нашия труд – благодарни усмивки, добри думи, почистени кътчета за почивка.

6. Сега планираме в хубаво време разходки в парка с трудноподвижните, както и концерт с музика и песни за възрастните хора.

Не се колебайте да се свържете с нас! Очакваме вашите предложения за участие! Направете нещо добро за някого и то ще ви се върне стократно!Дата на публикацията: 11 Декември 2015 Автор: Админ1

Галерия със снимки