30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Стипендиантска програма за едногодишно обучение в САЩ Водеща

Стипендиантска програма за едногодишно обучение в САЩ

Американски съвет за международно образование (American Councilsfor International Education) е международна неправителствена организация, която стимулира културния диалог и обмен на ученици и между САЩ и страни от Източна и Югоизточна Европа и Евразия. 

Една от програмите, която Американски съвет администрира, е Програмата за обмен на ученици YES (KennedyLugarYouth Exchange andStudy), чрез която ще бъдат дадени 10 стипендии на български ученици за едногодишно обучение в САЩ за следващата учебна 2016/2017 година. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас (родени между 15 януари 2000 г. и 15 юли 2002 г.) с добри познания по английски език и интерес да опознават нови култури. Програмата се финансира  изцяло от Правителството на САЩ като покрива всички разходи свързани с пътуването и престоя на избраните участници. Учениците ще посещават американско училище и ще живеят при специално подбрано за случая американско семейство. В България програмата YES се реализира от 2009 година, като досега 45 ученици са преминали през нея и са включени в алумни общността.

В момента тече подготовката на следващото издание, като през октомври и ноември 2016 ще се проведат 3 кръга на селекция с тестови центрове в София, Пловдив и Варна. Всички желаещи и отговарящи на условията на програмата могат да дойдат в един от следните тестови центрове за регистрация и първи кръг.
 

ГРАД

 ДАТА

МЯСТО

ВАРНА

 8 октомври  2016

Математическа гимназия Д-р П. Берон, кв. Чайка, алея Никола Обрешков

ПЛОВДИВ

 10 октомври  2016

Езикова гимназия Пловдив, бул. България 123

СОФИЯ

 11 октомври  2016

Американски център,  пл. Славейков 4а, (Столична библиотека)

 

Приложено можете да намерите допълнителни материали за програмата, които можете да използвате.

За повече информация можете да посетите сайта http://ac-see.org/ или са се свържете с нас на email: sofia @ americancouncilssee.org или телефон 0877 333013.

 

МАТЕРИАЛИ:
Постер YES български език (2,25MB)
Постер YES английски език (2,25MB)
Брошура YES Български език (753KB)
Презентация YES английски език (1,94 MB)

 Дата на публикацията: 20 Септември 2016 Автор: Админ1
 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици