16Юли2024

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Откриване на нова библиотека в СУЕЕ Водеща

Откриване на нова библиотека в СУЕЕ

На 27.10.2023 г. във фоайето на ІV етаж се събраха учители, ученици и гости на Средно училище за европейски езици “Св. Константин-Кирил Философ“. В навечерието на 1 ноември, Деня на народните будители, деня на българските  духовници и  книжовници, бе открита новата училищна библиотека. Тя бе мечта на много ученици и учители, затова нейното създаване стана кауза на Коледния концерт през миналата година. Тогава с усилията на Училищното настоятелство и ученици, учители и родители от дарения беше събрана сумата 6 969 лв.

Откриването на библиотеката се превърна в истински празник, на който гости бяха представители на УН и неговият председател, г-жа Симеонова, актьорът и творец Илия Деведжиев. Той представи откъс от интересен авторски текст и поднесе в подарък книги, свързани с нашия град. 

Като на истински празник прозвуча музика – кристалният глас на Магдалена Тодорова от 6д клас повиши още повече настроението, а след официалната част, по стар български обичай, учениците се почерпиха с хляб и сол.

 


Дата на публикацията: 27 Октомври 2023 Автор: СУЕЕ

Галерия със снимки