30Ноември2021

- St Constantine Cyril the Philosopher Secondary School of European Languages
Ерика и Ейми очароваха учениците със своите разкази за родините си Водеща

Ерика и Ейми очароваха учениците със своите разкази за родините си

 

На 9.10.2013 г. гости от САЩ и Великобритания представиха двете страни на учениците от Х и ХIклас на СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”.

Представителката на САЩ Ерика Сандерс запозна любопитните ученици с историческите факти на страната, националните традиции, както и с реалният живот в Калифорния. Ейми Ууд презентира прогреса на Велика Британия и Северна Ирландия още преди обединението им в една държава до наши дни, като също изтъкна интересни факти за страната.

Двете гостенки представиха по забавен за учениците начин своите родни места и отговориха на всички въпроси. Учениците от Х „д” клас имаха възможност един учебен час да разговарят свободно с Ерика и Ейми и по този начин да покажат и упражнят речевите си умения по английски език.

Ерика Сандерс е от щата Калифорния и е в България по програма FulbrightETAза една учебна година, през която ще преподава в АГ ”Гео Милев”.

Ейми Ууд пристига от Нортхамптън, а визитата ѝ в България се дължи на програма Леонардо да Винчи на Frontline, която дава възможност на млади специалисти (току-що завършили) за стаж в чужбина с продължителност 6 месеца. Тя работи заедно със студентите по Ерготерапия на РУ „Ангел Кънчев”, 4 курс, по време на практиката за лица с умствено изоставане. По време на практиката Ейми посещава заедно със студентите базите, показва своя опит и ги учи как да прилагат изучената до момента теория.

Двете чужденки споделиха, че са изумени от дисциплината и любопитсвото на учениците, от голямата сграда и чистота на училището. Те заявиха, че гостуванете им в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” е било приятно и интересно преживяване и с удоволсвие биха се отзавали на повторна покана.

 Дата на публикацията: 11 Октомври 2013 Автор: Админ1

Галерия със снимки

 

Социални мрежи

Абонамент

Електронен абонамент за новини и важни съобщения от СУ за европейски езици